DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Svečana dodjela ugovora za projekte iz ESF poziva „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“

Objavljeno: 24.07.2017.

Ambidekster klub sudjelovao je na svečanoj dodjeli ugovora za projekte iz ESF poziva „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“ koja je održana u 25. svibnja 2017. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu, povodom otvorenja manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2017.

28 projekata odabrano je za financiranje bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna. Projekti će se provoditi u partnerstvu sa 70 udruga, 44 odgojno-obrazovne ustanove, 14 ustanova iz zdravstva i socijalne skrbi i 3 jedinice lokalne i područne samouprave. U projektnim aktivnostima će sudjelovati 1.561 volonter koji će odraditi 67.444 volonterskih sati, što se procjenjuje na vrijednost od 2.225.652,00 HRK. Na linku možete saznati više informacija o samoj dodjeli te  dobiti uvid u galeriju fotografija.

Ugovore su svečano uručili ministar Tomislav Ćorić u ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Upravljačkog tijela za Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, gđa Vesna Lendić Kasalo iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, koji je Provedbeno tijelo razine 1 i gđa Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Provedbenog tijela razine 2.

Nakon svečanog potpisivanja ugovora, 01. lipnja 2017. godine službeno je počela provedba projekta „Zavrti promjenu – projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“ koji Ambidekster klub provodi u partnerstvu s udrugom Carpe Diem iz Karlovca,  Mrežom mladih Hrvatske te XII. gimnazijom Zagreb, te u suradnji sa drugim odgojno-obrazovnim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi u Zagrebu i Karlovcu.

Projekt će se provoditi u dvije lokalne zajednice - u istočnom dijelu grada Zagreba te u Karlovcu.  Slijedom provođenja projekta implementirat će se volonterski programi u četiri srednje škole i Centru za odgoj i obrazovanje u Zagrebu  te u dvije srednje škole i  dvije  ustanove za djecu i mlade u Karlovcu. Implementacija devet volonterskih programa temelji se na načelima rada s mladima, gdje će se u izravnom kontaktu s učenicima promicati volonterske vrijednosti kao i kreiranje aktivnosti koje odgovaranju njihovim interesima i potrebama te poticati na uključivanje u volonterske aktivnosti organizatora volontiranja u dvije lokalne zajednice.
 
U projektne aktivnosti bit će uključeno sto učenika srednjoškolskih programa obrazovanja s ciljem kreiranja, odnosno uspostave i unaprjeđenja volonterskih programa u odgojno -obrazovnim ustanovama, kao i dvadeset volontera koji će učenicima, uz koordinatora volontera ispred odgojno - obrazovne ustanove kontinuirano,  pružati podršku dok će devet organizacija civilnog društva sudjelovati u aktivnostima izgradnje kapaciteta za svoje područje rada u svrhu uključivanja učeničke populacije u vlastite volonterske programe.

 Projekt u trajanju od 18 mjeseci sufinancirala je Europska unije iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 907. 678,79  HRK.

Za više informacija o projektu možete se javiti na voditeljici projekta Aleksandri Lera na aleksandra@ambidekster.hr,  ili  na broj mobitela 099/45 75 444.

FOTOGALERIJA
AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.