DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Poziv organizatorima volontiranja na suradnju u projektu „Zavrti promjenu - projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“

Objavljeno: 14.08.2017.

Ovim putem pozivamo organizatore volontiranja (organizacije civilnog društva i javne ustanove) na sudjelovanje u aktivnostima projekta „Zavrti promjenu – projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“ kojeg udruga Ambidekster klub provodi u partnerstvu s Mrežom mladih Hrvatske, udrugom Carpediem te XII. gimnazijom Zagreb, ispunjavanjem Upitnika za organizatore volontiranja koji je dostupan na sljedećem linku.

Provedbom projekta „Zavrti promjenu - projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“ doprinosi se razvoju i promociji održivih i kvalitetnih volonterskih programa u odgojno - obrazovnim ustanovama temeljenim na principima rada s mladima, s naglaskom na visoki stupanj participacije srednjoškolaca u samoj implementaciji volonterskih programa, kao i na umrežavanje dionika u lokalnim zajednicama: Zagrebu i Karlovcu.

Ciljevi projekta jesu:
-    Unaprijediti kapacitete organizatora volontiranja za razvoj i provedbu volonterskih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama temeljenih na principima rada s mladima
-    Povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama temeljenih na principima rada s mladima u dvije lokalne zajednice: Zagrebu i Karlovcu.

Provedbom projektnih aktivnosti omogućuje se identifikacija organizacija (javnih ustanova i organizacija civilnog društva) koje su zainteresirane za uključivanje učenika srednjih škola u volonterske aktivnosti te unaprjeđenje kapaciteta organizatora volontiranja u području menadžmenta volontera u svrhu uspostave ili unaprjeđenja postojećih volonterskih programa koji uključuju učenike srednjoškolskih programa obrazovanja u ulozi volontera.

 Zaposlenicima zainteresiranih organizacija  bit će omogućeno sudjelovanje na edukaciji o menadžmentu volontera koju će provesti predstavnici Volonterskog centra Zagreb.

Sukladno navedenom, pozivamo oganizatore volontiranja  na ispunjavanje upitnika do 25.08.2017., u svrhu uspostave odgovarajućeg oblika suradnje u provedbi volonterskih aktivnosti.  

Molimo da upitnik ispune i organizacije koje do sada u svoj rad nisu uključivale volontere, no iskazuju interes za uključivanje volontera i kreiranje volonterskih programa.

Obzirom na iskazani interes, organizacije koje će biti odabrane temeljem procjene potreba učenika srednjih škola imati će priliku sudjelovati na sastancima umrežavanja, edukaciji o menadžmentu volontera te omogućiti uključivanje zainteresiranih učenika srednjih škola u volonterske programe organizacije, uz suradnju sa udrugama i odgojno-obrazovnim ustanovama.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Za sve dodatne informacije, kao i za iskaz interesa za sudjelovanjem na projektu možete se obratiti  na sljedeće kontakte, ovisno o gradu provedbe aktivnosti :
za Grad Zagreb, Ivani Buljan Babić na e-mail adresu: ivana@ambidekster.hr
za Karlovac, Katarini Tonžetić na e-mail adresu: katarina@carpediem.hr.

AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.