DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Održana je edukacija o menadžmentu volontera - uspostavljanje volonterskih programa u neprofitnim organizacijama u okviru projekta „Zavrti promjenu“

Objavljeno: 23.11.2017.

Kako bi ostvarili jedan od ciljeva projekta „Zavrti promjenu- projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“, odnosno unaprijedili kapaciteti organizatora volontiranja za razvoj i provedbu volonterskih programa u odgojno – obrazovnim ustanovama temeljenih na principima rada s mladima, aktivnosti su usmjerene na umrežavanje dionika u lokalnoj zajednici, odnosno poticanje suradnje između organizacija civilnog društva i odgojno-obrazovnih ustanova i ustanova socijalne skrbi u svrhu uspostave i/ili unaprjeđenja volonterskih programa koje u svoje aktivnosti uključuju učenike srednjih škola. Temeljem rezultata procjene potreba i interesa srednjoškolaca vezano uz oblik i vrstu volonterskih aktivnosti, organizatori volontiranja koji djeluju u područjima koje učenici procjenjuju najpoželjnijima prepoznati su i pozvani na suradnju u projektu.

Kako bi ostvarili navedene ciljeve, 03.10.2017. u Zagrebu te 13.10.2017. u Karlovcu održan je 1. modul edukacije o menadžmentu volontera u organizaciji Volonterskog centra Zagreb. Tijekom 1. Modula edukacije sudionici su upoznati s volontiranjem i zakonskim odredbama, pojmom menadžmenta volontera kao i koordinatora volontera, dok su aktivno sudjelovali i u planiranju volonterskih programa za vlastite organizacije.

Naši suradnici koji će djelovati kao koordinatori volontera ispred odgojno-obrazovnih ustanova i ustanove socijalne skrbi imali su prilike upoznati se sa predstavnicima organizatora volontiranja te krenuti s idejama za osmišljavanje zajedničkih volonterskih aktivnosti i akcija. Organizacije koje smo ovim putem imali priliku upoznati jesu udruge: Igra, Kulturtreger - Klub Booksa, Prijatelji životinja, Zamisli, Autonomni kulturni centar Attack,, Caritas zagrebačke nadbiskupije, Don Kihot, Kalibra, Smiješak za sve, Turbina promjena, Izvan Fokusa, socijalna zadruga Humana nova, te Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“.

Uskoro očekujemo drugi modul edukacije u Zagrebu i Karlovcu, za koji se nadamo da će biti jednako uspješan.

„Zavrti promjenu - projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“ provodi Ambidekster klub u partnerstvu s udrugama Mreža mladih Hrvatske, Carpe diem te XII. gimnazijom, u razdoblju od 01.06.2017. do 30.11.2018. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

FOTOGALERIJA
AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.