DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Održana edukacija „Rad s mladima“ za volontere/ke na poziciji „Suradnik/ica za rad s mladima“ u okviru projekta „Zavrti promjenu“

Objavljeno: 27.10.2017.

Edukacija „Rad s mladima“ u organizaciji partnerske udruge Mreže mladih Hrvatske, okupila je volontere i volonterke uključene u projekt „Zavrti promjenu – projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“ u razdoblju od 05. do 08.10.2017.

Kako bi se volonteri i volonterke što bolje pripremili za ulogu u projektu, kao (su)voditelji/ce radionica i aktivnosti kreiranja i provedbe volonterskih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi, trenerice Antonija Bračulj i Sunčana Kusturin svojim su načinom vođenja te različitim iskustvenim vježbama predstavile i objasnile temeljne principe rada s mladima.

Nakon što su se upoznali, volonteri i volonterke sami su osmislili program rada, upoznali se s definicijom i oblicima rada s mladima, dok su ostatak vremena posvetili grupnoj koheziji, fazama grupnog rada, ulogama u grupi te poticanju motivacije među učenicima. Simulacijom jedne od radionica, volonteri i volonterke imali su priliku doživjeti aktivnosti iz uloge srednjoškolaca i srednjoškolki, promišljati o funkcionalnosti pojedinog voditeljskog pristupa te oblikovati smjernice za daljnji rad prilikom provedbe volonterskih programa u ustanovama.

Nakon edukacije volonteri i volonterke upoznat će se sa svojim novim okruženjem, učenicima i koordinatorima volontera u suradničkim ustanovama : u Prehrambeno - tehnološkoj školi, Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava,Veterinarskoj školi, XII gimnaziji, Školi za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, Tehničkoj školi Karlovac, Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac, Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor i Ekonomsko- turističkoj školi Karlovac.

Jedva čekamo vidjeti rezultate zajedničkog truda i rada kroz osmišljene volonterske aktivnosti.

„Zavrti promjenu - projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“ provodi Ambidekster klub u partnerstvu s udrugama Mreža mladih Hrvatske, Carpe diem te XII. gimnazijom, u razdoblju od 01.06.2017. do 30.11.2018. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

FOTOGALERIJA
AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.