DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Edukacija Uvod u rad s mladima

Objavljeno: 25.10.2017.

Održana je edukacija „Uvod u rad s mladima“ za stručnjake iz suradničkih ustanova u okviru projekta „Zavrti promjenu- projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“

Kako bi unaprijedili kapacitete organizatora volontiranja za razvoj volonterskih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi koji se temelje na principima rada s mladima, potrebno je educirati naše stručne suradnike i nastavnike kako bi preuzeli zadatke koordinatora volontera ispred ustanove. Osim znanja o menadžmentu volontera, potrebna su i znanja o radu s mladima, kako bi naši volonterski programi ispunili svoju svrhu te omogućili uključivanje učenika u sve faze njihove uspostave i razvoja, odnosno od faze procjene potreba i interesa te definiranja problema do kreiranja i implementacije rješenja u svojoj školskoj okolini i lokalnoj zajednici.

Edukacija „Uvod u rad s mladima“ održana je 27. i 28. rujna 2017. godine, u organizaciji partnerske organizacije Mreže mladih Hrvatske.

Trenerice, Antonija Bračulj ispred Mreže mladih Hrvatska te Vanja Kalaba ispred Centra za omladinski rad iz Novog Sada, poticale su sudionike da promišljaju o svrsi rada s mladima, različitim tipovima rada te metodologiji koja se koristi u radu s mladima. Također, s ciljem dubljeg razumijevanja razvoja i rada volonterskih klubova odnosno volonterskih programa naglasak je stavljen i na razumijevanje važnosti procesno orijentiranog rada s mladima. Naši suradnici najveće zadovoljstvo su iskazali sudjelovanjem u aktivnostima koje omogućuju iskustveno učenje, te sigurnim okruženjem za sintezu naučenog, koje su omogućile trenerice svojim opuštenim i stručnim pristupom.

Projekt kojeg je financijski podržala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, provodi Ambidekster klub u partnerstvu s udrugom Carpe diem, Mrežom mladih Hrvatske i XII. gimnazijom, a u suradnji s: Prehrambeno - tehnološkom školom, Školom za cestovni promet, Centrom za odgoj i obrazovanje Dubrava, Veterinarskom školom, Školom za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, Tehničkom školom Karlovac, Domom za odgoj djece i mladeži Karlovac, Centrom za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor i Ekonomsko - turističkom školom Karlovac.

FOTOGALERIJA
AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.