DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Edukativne radionice Što nakon srednje škole

Objavljeno: 19.07.2017.

Korak dalje - klub za zapošljavanje mladih u riziku od socijalne isključenosti
Edukativne radionice Što nakon srednje školeU sklopu projekta Korak dalje ove godine je održan ciklus od 4 radionice Što nakon srednje škole u Prehambeno  - tehnološkoj, Veterinarskoj i Školi za grafiku, dizajn i medijsku produkciju za učenike završnih razreda. Program edukativnih radionica ima sljedeće ciljeve:

•    Povećati stupanj informiranosti mladih o stanju na tržištu rada, svojim pravima te mogućnostima zapošljavanja, nastavku školovanja ili dokvalifikaciji
•    Usvojiti znanja o formi i sadržaju životopisa i molbe za posao sukladno uvjetima natječaja
•    Osvijestiti potrebu razvijanja komunikacijskih vještina, vještina samozastupanja te samoprezentacije

Sudionici su se tijekom radionica imali mogućnost okušati u kvizu koji je ispitivao poznavanje znanja o važećim europskim i domaćim dokumentima u području rada i zapošljavanja, dobili su informacije o tome kako izgledaju dobar životopis i molba za posao, te osvijestili važnost prepoznavanja vlastitih snaga te verbalne i neverbalne komunikacije na razgovoru za posao. Pri održavanju radionica osim ostvarenja predviđenih ciljeva, u kreiranju sadržaja veliku ulogu su imali sami učenici i njihova očekivanja od radionica koja smo željeli ispuniti, a neka očekivanja glasila su ovako: Očekujem da će mi ova radionica razbistriti nejasnoće o zapošljavanju i pravima koje imam; Što je sve važno navesti u razgovoru za posao?; Nadam se da će mi ova radionica pomoći da jednog dana napišem dobar životopis i uspijem se zaposliti ili otvoriti svoju firmu.

Koliko radionice ovakvog tipa sudionici radionica procjenjuju korisnim i važnim pri kraju svog srednjoškolskog obrazovanja svjedoče ove izdvojene izjave: Bilo je zanimljivo slušati o nečemu što će nam trebati uskoro; Posebno mi se svidio dobar pristup predavačica i korisne informacije. Bilo mi je korisno naučiti koja prava imam na Burzi i kako tražiti posao; Naučio sam na što obratiti pozornost na razgovoru za posao.
Isto se može zaključiti iz aktivnog sudjelovanja učenika na radionicama te postavljanju različitih pitanja vezano uz temu. Učenika je najviše zanimalo kako da konkuriraju na tržištu rada bez radnog iskustva, koje su mogućnosti zapošljavanja u njihovoj struci te kako se istaknuti u velikoj konkurenciji.

Da bi informacije važne za zapošljavanje imali na jednom mjestu napisali smo nekoliko kratkih članaka kao odgovor na pitanja i nedoumice koje su korisnici imali tijekom radionica npr. što napisati u životopis ako nemam radnog iskustva?, a koje možete popratiti na našoj web stranici.

Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

FOTOGALERIJA
AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.