DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Edukativna radionica Razvojem vještina do uspjeha

Objavljeno: 13.07.2017.


Edukativna radionica pod nazivom Razvojem vještina do uspjeha u sklopu programa Korak dalje održana je 21.lipnja 2017. u prostoru Gradskog Crvenog križa Zagreb. Cilj edukativne radionice bio je unaprijediti znanja i vještine sudionika na temu zaposlenja, s naglaskom na pisanje životopisa, molbe za posao te pripreme za razgovor za posao.  


Sudionike je kroz temu traženja zaposlenja vodila Lana Horak Pajić koja ima dugogodišnje iskustvo u ljudskim resursima u poslovima selekcije kandidata. U ugodnoj atmosferi i kroz raspravu sudionika, radionica je završila zanimljivim zaključcima.

Predavačica je napomenula kako potraga za poslom treba biti ciljana, fokusirana na ono što želimo, a to će nam omogućiti da se bolje i efikasnije pripremimo za predstavljanje poslodavcu.  

Nadalje, važno je napraviti samoprocjenu vlastitih potencijala i vrijednosti na tržištu rada.
Nakon samoprocjene slijedila je nezaobilazna tema kad je o traženju posla riječ, a to je pisanje životopisa i molbe za posao. Pritom su naglašena sljedeća obilježja kvalitetnog životopisa i molbe: sažetost, preglednost, jasnoća, prilagođenost poslodavcu, gramatička točnost te istinitost navedenih podataka.  Vrlo je važno da oni budu autentični, odražavaju naše kvalitete te ih je važno prilagoditi pojedinom natječaju.

Nakon životopisa i molbe slijedi razgovor za posao, a tu je naglašeno kako se prije istog potrebno pripremiti (informirati o kompaniji, radnom mjestu za koje se natječemo, pripremiti informacije iz životopisa), te osvijestiti vlastitu verbalnu i paraverbalnu/neverbalnu komunikaciji. U svrhu ostvarenja ciljeva aktivnosti provedena je simulacija razgovora za posao, te su sudionici dobili povratnu informaciju. Važno je da na razgovoru budemo jasni, koncizni i uvjerljivi, držimo se postavljenog pitanja, te zauzimamo prikladan položaj tijela. Pitanja koja poslodavci na razgovoru najčešće postavljaju te za koja bi se bilo dobro pripremiti su: Ispričajte mi nešto o sebi. Opišite mi ukratko vašu dosadašnju karijeru. Zašto bismo vas zaposlili? Gdje se vidite za 5 godina? i sl.  

U sklopu  edukacije Razvojem vještina do uspjeha 11. travnja 2017. održano je predavanje na Edukacijsko - rehabilitacijskom fakultetu za buduće magistre socijalne pedagogije, a oni su posebno vrijednim prepoznali primjere iz prakse o procesu traženja zaposlenja nakon završenog studija, ponajprije o tome na koji se način prijaviti na Burzu, pravima i obavezama koje ostvaruju te trenutnu situaciju na tržištu rada kada je riječ o njihovoj struci.

Zaključno, možemo reći kako su tijekom radionica ostvareni ciljevi budući da su sudionici na radionici  unaprijedili znanja i vještine vezano uz traženje posla, s naglaskom na pisanje životopisa i molbe te samoprezentacije na razgovoru za posao, što potvrđuje njihova evaluacija nakon završene radionice. Ovo su neke od izjava sudionika radionica: Na radionici mi se posebno svidjela ugodna atmosfera, pripremljenost i spontanost voditeljice i savjeti za intervju, životopis i motivacijsko pismo; Sve je bilo odlično; Posebnu su mi se svidjeli životni primjeri i korisne smjernice koje su me potakle na unaprjeđenje životopisa; Odlična radionica i super atmosfera! Sve pohvale za organizaciju i provedbu. Najviše su mi koristili primjeri i odgovori na pitanja i nedoumice HR stručnjaka koji su mi razjasnili ključna pitanja koja me zanimaju/zbunjuju; Svidjela mi se zbirka koja sadrži bitne informacije o sadržaju molbi i životopisa

Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Slijede fotografije s radionice i predavanja:
 

FOTOGALERIJA
AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.