DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Radionice KIS - Klikni za sigurnost! - kako graditi kulturu sigurnosti i nenasilja među mladima

Objavljeno: 04.07.2023.

Mladi znaju, mogu i žele graditi kulturu sigurnosti i nenasilja! Slijedom provedbe projekta „KIS – kultura izgradnje sigurnosti i nenasilja među mladima“ u Zagrebu i na otoku Braču do sada, tijekom 2023. godine je 193 mladih sudjelovalo u provedbi radionica "KIS - Klikni za sigurnost!"

Suočeni sa ubrzanim tehnološkim napretkom i svim prednostima i nedostacima života kojeg je otvorila nova internetska i računalna era, mladi su svjesni važnosti kreiranja društvenog okružja zasnovanog na uvažavanju različitosti, društvenom uključivanju i društvu znanja.

Čak 193 učenika iz dvije srednje škole i dvije osnovne škole sudjelovalo je u radionicama "KIS - Klikni za sigurnost!", a koje su osmislili mladi -aktivisti u Ambidekster klubu.
Na osnovu rezultata u provedbi radionica kreirat će se završna verzija radionica koje je biti dostupna svima koji se žele uključiti u iskustveno učenje i pridonijeti kulturu sigurnosti i nenasilja među mladima.

Ključne teme radionica su:

• „Spriječimo vršnjačko nasilje i govor mržnje na internetu“
• „Spriječimo nasilje u mladenačkim vezama„
• „Kako očuvati mentalno zdravlje i kvalitetu života u uvjetima kriza“

Tijekom 2023 Ambidekster klub u partnerstvu s Edukacijsko-rehablitacijskim fakultetnom, Upravnom školom Zagreb, Agronomskom školom i Srednjom školom Brač provodi projekt „KIS – kultura izgradnje sigurnosti i nenasilja među mladima“ čiji je cilj pridonijeti smanjenju različitih pojavnih oblika nasilja među mladima, a posebice nasilja na internetu i nasilja u mladenačkim vezama putem očuvanja mentalnog zdravlja i psihosocijalne dobrobiti mladih.

Ovaj dokument izrađen je uz finacijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumanta u isključivoj je odgovornosti korsnika i ni pod kojim uvijetima ne može se smatrati kao odraz stajališta davatelja.

 

Ovaj dokument izrađen je uz finacijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.