DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Poziv volonterima za sudjelovanjem u projektu „KIS- Kultura izgradnje sigurnosti i nenasilja među mladima“ - 2023. godina

Objavljeno: 26.01.2023.

Ambidekster klub u partnerstvu s Edukacijsko-rehablitacijskim fakultetnom, Upravnom školom Zagreb, Agronomskom školom i Srednjom školom Brač provodi projekt „KIS – kultura izgradnje sigurnosti i nenasilja među mladima“ čiji je cilj pridonijeti smanjenju različitih pojavnih oblika nasilja među mladima, a posebice nasilja na internetu i nasilja u mladenačkim vezama putem očuvanja mentalnog zdravlja i psihosocijalne dobrobiti mladih.

Planirano je uključivanje 15-20 volontera-studenta i srednjoškolaca, mladih aktivista u dobi od 18 do 29 godina za edukaciju i angažman na projektu „KIS- kultura izgradnje sigurnosti i nenasilja među mladima“

Volonteri će biti uključeni osnovnu edukaciju o volonterstvu i volontiranju u Ambidekster klubu te edukaciju za volontiranje sa obuhvatom sljedećih tema:

• „Spriječimo vršnjačko nasilje i govor mržnje na internetu“
• „Spriječimo nasilje u mladenačkim vezama„
• „Kako očuvati mentalno zdravlje i kvalitetu života u uvjetima kriza“
• „Kako uspješno održati radionicu opće i selektivne prevencije za mlade“

Volonteri će također uz mentorstvo kreirati dva programa radionica KIS: program opće prevencije KIS - Klikni za sigrunost -sastoji se od 4 radionice) i program selektivne prevencije „KIS“ (sastoji se od 6-8 radionica-grupni rad) i iste izvoditi u srednjim školama ili u savjetovalištu Ambidekster kluba u Dubravi.

Osim toga, volonterima će biti omogućeno sudjelovanje u osmišljavanju i provođenju informiranja javnosti, te sudjelovanje u dramskoj edukaciji u kojoj će se educirati za primjenu tehnika i alata psihodrame za oblikovanje dramskih scena te za primjenu dramskih tehnika alata u izradi i provođenju programa radionica „KIS“.

Edukacija iz psihodrame koju vodi prof.dr.sc Kristina Urbanc, psihoterapeut, održat će se 16.05.2023. na Studjijskom centru socijalnog rada. Broj dvorane i vrijeme održavanja poslati ćemo svim zainteresiranim kandidatima koji se prijave. Planirana je pauza uz zakusku.
Broj mjesta za edukaciju je ograničen.

Također ćemo naknadno ćemo organizrati natavak edukacije edukaciju za sve zainteresirane.

Svim volonterima će tijekom provedbe projekta biti omogućeno mentorstvo, a volonteri će dobiti potvrdu o volontiranju i stečenim kompetencijama.

NAČIN PRIJAVE

1. Zainteresirani volonteri mogu se prijaviti kontaktiranjem i slanjem svojih podataka na službene e-mailove: info@ambidekster.hr i ana.habdija.ambidekster@gmail.com

2. Nakon poslane prijave, za zainteresirane volontere održat će se selekcijski razgovor na kojem će volonteri biti dodatno informirani o svim zadacima i fazama projekta, te će moći postaviti sva dodatna pitanja

3. Nakon selekcije, volonteri će potpisati volonterski ugovor i ostalu potrebnu dokumentaciju, te će biti obaviješteni o datumima gore navedenih edukacija


UVJETI

Volonteri moraju imati navršenih 18 godina, te se od njih očekuje nediskriminatorno ponašanje prema svim pripadnicima društva, otvorenost, odgovornost prema preuzetim obvezama i pouzdanost.

POGODNOSTI

Svi volonteri imaju priliku unaprijediti svoje komunikacijske vještine, vještine vođenja grupnog rada, pohađati brojne edukacije i radionice i seminare, biti uključeni u kontinuirano mentorstvo i superviziju, volontirati u dinamičnom i empatičnom okruženju, te se umrežiti s ostalim dionicima u zajednici.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na e-mail: info@ambidekster.hr, a za više informacija o samom radu Ambidekster kluba na našoj web stranici: www.ambidekster.hr

Ovaj dokument izrađen je uz finacijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumanta u isključivoj je odgovornosti korsnika i ni pod kojim uvijetima ne može se smatrati kao odraz stajališta davatelja.

Ovaj dokument izrađen je uz finacijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.