DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Poziv volonterima!

Objavljeno: 09.10.2015.

Prijavi se za volontiranje u Ambidekster klubu na EU projektu "Zajedno možemo više - pojedinac u fokusu" koji je usmjeren na jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga kao i na osnaživanje stručnih kompetencija djelatnika iz sustava socijalne skrbi.
Kako bi se omogućilo pružanje kvalitetnih i inovativnih usluga za obitelji u riziku i krizama, dostupnih u lokalnim zajednicama, održat će se treninzi i edukacije za članove stručnih timova iz udruga i za volontere te za djelatnike iz sustava socijalne skrbi. Sadržaji edukacija odnose se na specifična, stručna područja i metode rada kao što su provođenje kriznih intervencija u stručnom radu s obiteljima i adolescentima, edukativno-terapijski rad s djecom i mladima, kao i korištenje metoda dramske pedagogije, terapije igrom i doživljajne pedagogije.
Umreženi stručnjaci i volonteri će osim stručnog osposobljavanja putem edukacija, imati na raspolaganju internet forum za razmjenu iskustava, stručnu podršku pravnika i psihijatra te grupnu superviziju.
Na ovaj će način, suradnjom i umrežavanjem dionika u lokalnim zajednicama, djeci i mladima, te obiteljima u riziku i krizama postati dostupne socijalne usluge integrirane psihosocijalne podrške.
U sklopu projekta oformit će se mobilni tim koji će pružati psihosocijalnu podršku obiteljima sa svrhom prevencije izdvajanja djece i mladih iz obitelji kao i nove oblike socijalnih usluga za djecu, mlade i obitelj temeljenih na participaciji korisnika, poticanju socijalne uključenosti i sinergijskom djelovanju dionika u društvenoj zajednici.
Što tražimo od tebe:
- da dolaziš iz pomagačkih profesija
- da si odgovorna osoba spremna za rad u timu
- da sudjeluješ na sastancima pomagača
- da si kreativan
- da voliš raditi s ljudima
- da si snalažljiv i vješt u improviziranju
- da razmišljaš izvan okvira.
Što ti nudimo:
- sudjelovanje u radu mobilnog tima
- sudjelovanje u edukacijama
- pregršt novih iskustava
- priliku za stjecanjem novih znanja i usvajanjem novih vještina
- direktan rad s korisnicima u zajednici.
Prijavu za volontiranje možeš poslati na e-mail: petra@ambidekster.hr
Veselimo se tvojoj prijavi i očekujemo te u našoj ekipi

VEZANI DOKUMENTI
AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.