DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Mreža za aktivaciju mladih

Objavljeno: 03.10.2022.

Početkom siječnja 2021. godine Ambidekster klub počinje aktivno doprinositi tematskoj „Mreži za aktivaciju mladih“. Projekt se provodi dvije i pol godine, a njime se gradi mreža za podršku mladima u procesu aktivnog uključivanja u život zajednice na način da se povezuju različite organizacije koje djeluju za mlade i znanstvena zajednica.

Kroz tematsku mrežu stvara se konzorcij te organizacije članice razvijaju suradnju, zajedničke planove, razmjenu znanja i iskustva te standarda rada u radu na aktivaciji mladih što će osigurati osiguranje kvalitete i standarda rada s mladima i po završetku ovog projekta.

Kroz projekt se provode znanstvena istraživanja o područjima važnim za aktivaciju mladih i rad s mladima, organiziraju obrazovni i javni događaji kao što su regionalne i nacionalne rasprave i konferencije, kao što je nacionalna konferencija održana od četvrtka 25. studenog do subote 27. studenog u Centru za mlade ‘Bunker’ u Samoboru. Projekt uključuje podršku djelovanju aktivističke grupe mladih, suradnju organizacija civilnog društva i umrežavanje, izradu smjernica za unapređenje javnih politika te analizu društvenog utjecaja te niz aktivnosti vezanih uz podršku i poticaj mladima na aktivaciju te podršku kvalitetnom radu s mladima.

Konzorcij zajednički nastupa u ostvarivanju zagovaračkih ciljeva prema jedinicama lokalne, regionalne, državne ili europske razine. Povezujemo različite organizacije koje programski djeluju za mlade i znanstvenike, uključujemo akademsku zajednicu, gospodarstvo i donositelje odluka u procese otvorenog dijaloga o mladima. Mladima pružamo priliku da se aktivno uključe i artikuliraju svoje potrebe te vode dijalog s donositeljima odluka. Zajedničkim edukacijama i istraživanjima jačamo resurse organizacija civilnog društva koje rade s mladima i stvaramo održivost i prepoznatljivost rada s mladima.

Nositelj projekta je Udruga Zamisli, a Ambidekster klub sudjeluje kao partner u konzorciju s udrugama: SIRIUS - Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje, Mreža udruga ZAGOR, Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima, Udruga „Igra“ za pružanje rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoći, Udrugom IMPRESS, Hrvatskim debatnim društvom, Udrugom mladih "Mladi u Europskoj uniji", Kulturno umjetničkim društvom "Čiče" Novo Čiče, Atletskim klubom "Novljanska grupa atletičara" Novska, Udrugom za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ, Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava, Udrugom srednjoškolaca Hrvatske, Savezom SUMSI i Zajednicom ICM u Hrvatskoj. Partneri su i znanstveno-istraživačke ustanove: Ekonomski institut Zagreb i Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu.

Projekt kodnog broja UP.04.2.1.06.0048 financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Tematskih mreža za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada.

Mreža za aktivaciju mladih

FOTOGALERIJA
AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.