DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Dan sigurnijeg interneta 09.02.2016.

Objavljeno: 10.02.2016.

Nasilje na internetu karakterizira anonimnost počinitelja, široka publika, nepredvidivost te male mogućnosti za izbjegavanje nasilnih ponašanja. Takvo nasilje može ostaviti teže i dugotrajnije emocionalne posljedice na djecu i mlade od direktnog fizičkog nasilja. Isto tako, djeca i mladi koristeći internet tehnologije, često ne prepoznaju neprihvatljiva ponašanja kao nasilje te se stoga znaju naći u ulozi i žrtve i počinitelja nasilja. Upravo iz tih razloga, potrebno je u cijeloj zajednici raditi na prevenciji nasilja, smanjenju tolerancije na nasilje i uklanjanju mitova i stereotipa o nasilju.

U zagrebačkoj Dubravi udruga Ambidekster klub Dan sigurnijeg interneta obilježila je aktivnostima u četiri srednje škole: XII. Gimnaziji, Prehrambeno-tehnološkoj, Veterinarskoj i Poljoprivrednoj školi.

Aktivnosti su se temeljile na informiranju mladih o načinima sigurnog korištenja interneta te promicanju nenasilja na internetu. U tu svrhu, djelatnici i volonteri Ambidekster kluba kao i učenici koji su se dobrovoljno angažirali dijelili su promotivne letke te ručno izrađivali plakate sa porukama protiv nasilja i govora mržnje na internetu. Također, organizirana je projekcija spotova usmjerenih prevenciji nasilja, a koje su snimili volonteri aktivisti Ambidekster kluba: spot „Što se dogodi na internetu…“  https://www.youtube.com/watch?v=jLld8BwCHk8 te „STOP nasilju“  (https://www.youtube.com/watch?v=WpVvZPZeDew).

Također, su u osnovnim školama (Osnovnoj školi Vjenceslava Novaka i Osnovnoj školi Luka u Sesvetama) provedene informativne radionice za učenike viših razreda o načinima zaštite prilikom korištenja interneta.

Zahvaljujemo svim suradnicima i volonterima koji su pomogli u obilježavanju ovog dana!

Obilježavanje dana sigurnijeg interneta provodi se u sklopu projekta "Klikni za sigurnost" financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.