DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Dan ružičastih majica 24.02.2015.

Objavljeno: 24.02.2016.

Nasilje se može činiti kao tema o kojoj se često sluša u medijima i u različitim sferama našeg društva, no koliko se svatko od nas zapitao, koliko je okolina u kojoj naši djeca i mladi odrastaju zaista sigurna?

Djeca i mladi u današnje vrijeme izloženi su nasilju na različite načine – češće sami postaju nasilni prema drugima, nalaze se u ulozi promatrača nasilja i u ulozi žrtve nasilja. Vršnjačko nasilje premješta se sa školskih igrališta ili parkova na društvene mreže te u mladenačke veze. Žrtve i počinitelji nasilja suočavaju sa ozbiljnim posljedicama poput depresije, razdražljivosti, osamljivanja ili impulzivnosti.

Upravo kako bi pridonijeli sprečavanju ovakvih oblika nasilja mladi vršnjaci-aktivisti i volonteri organizirali su obilježavanje Dana ružičastih majica u XII. Gimnaziji u Zagrebu, a u sklopu medijske kampanje „Tolerancija – peta strana svijeta“. Organizirane su aktivnosti u koje su se mogli uključiti svi učenici na način da podrže akciju nošenjem ružičastih majica te sudjelovanjem u izradi informativnih plakata i letaka usmjerenih promicanju nenasilja među djecom i mladima.
Aktivnosti su organizirane i u ostalim školama u kojima se provodi projekt KIM.
Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u obilježavanju ovog dana!

FOTOGALERIJA
AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.