DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Uključi se, volontiraj!

1 - Uključi se, volontiraj!

Cjeloviti i integrirani pristup

2 - Cjeloviti i integrirani pristup

Ambidekster team

3 - AK TEAM

ZA KVALITETNIJI ŽIVOT MLADIH

4 - ZA KVALITETNIJI ŽIVOT MLADIH

SAVJETOVANJE

5 - SAVJETOVANJE

NEFORMALNA EDUKACIJA

6 - NEFORMALNA EDUKACIJA

Sunčana strana ulice

7 - Sunčana strana ulice

Interkulturalnost

8 - Interkulturalnost

Zdravo življenje

9 - Zdravo življenje

AMBIDEKSTER KLUB NOVOSTI

Poziv mladima na uključivanje u aktivnosti Kluba za zapošljavanje „Korak dalje“!

Objavljeno: 07.01.2017.

Ako imaš između 15 i 21 godinu, ne ideš u školu i nezaposlen/a si, a želiš podršku pri pronalasku posla ili nastavku školovanja, javi nam se!
U „Klubu za zapošljavanje“ moći ćeš:
- naučiti koja su tvoja prava i odgovornosti pri pronalasku posla,
- naučiti kako se motivirati i aktivirati u traženju posla,
- naučiti kako se predstaviti poslodavcu i pripremiti za razgovor za posao,
- upoznati se sa svijetom rada i naučiti kako tražiti posao i gdje pronaći informacije o poslu...

... Read more ...

Klikni gore za posebne Ambidekster rubrike ili nastavi čitati donje Ambidekster novosti, ispod kojih su i predmetne rubrike Upoznaj AK i rubrika Izdvojeno...

Godišnje izvješće Ambidekster kluba za 2015. godinu

Objavljeno: 19.01.2017.

Ambidekster klub, Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj,  tijekom trinaestogodišnjeg razdoblja djelovanja pridonosi socijalnom uključivanju i podizanju kvalitete života pojedinaca i skupina, posebice skupina djece i mladih izloženih riziku od socijalnog isključivanja, kao što su mladi s problemima u ponašanju i NEET populacija mladih.  Ambidekster klub godišnje provodi u prosjeku šest programa /projekata (obuhvat korisnika je od 2700- 4700 korisnika godišnje, 40- 100 volontera) sukladno strateškom planu i ciljevima Udruge, a u partnerstvu, sektorskoj i međusektorskoj suradnji s brojnim ustanovama i organizacijama iz Hrvatske i Europske Unije. Ambidekster klubu osnivač je dva savjetovališta: U zagrebačkoj Dubravi djeluje Savjetovalište za djecu,  mlade  i obitelj „SPIRIT“, a u Gospiću Savjetovalište za mlade Boomerang. ...

... Read more ...

Obavijest edukantima psihoterapijskih škola o završetku prijava za volontiranje!

Objavljeno: 07.01.2017.

Dragi edukanti psihoterapijskih škola,
ovim putem želimo vas obavijestiti kako su prijave za volontiranje u provedbi savjetodavnog/terapijskog tretmana u Savjetovalištu za djecu, mlade i obitelj „SPIRIT“ Ambidekster kluba završene budući da je prijavljen željen broj volontera.

Zahvaljujemo svima na iskazanom interesu za uključivanje u rad Ambidekster kluba te Vas želimo obavijestiti kako će prijave biti ponovno otvorene u listopadu 2017. godine.

... Read more ...

SOLO ILI SOLIDARNO? IZABERI PUT!

Objavljeno: 16.12.2016.

Angažirani mladi za solidarnost i društveno uključivanje mladih: Kako spriječiti porast problema u ponašanju?

Društveno angažirani mladi koji su željeli doprinijeti društvenom uključivanju svojih vršnjaka u riziku od socijalne isključenosti uz podršku Ambidekster kluba organizirali su i isplanirali različite aktivnosti solidarnosti u svojim školama i lokalnim zajednicama, koje su prezentirali na tribini razmjene iskustva i konferenciji za medije održanoj 14. prosinca u Zagrebu u Hotelu Dubrovnik.

... Read more ...

Poziv na konferenciju za medije i tribinu razmjene iskustva mladih

Objavljeno: 12.12.2016.

Ambidekster klub Vas poziva na tribinu pod nazivom SOLO ILI SOLIDARNO? IZABERI PUT! Angažirani mladi za solidarnost i društveno uključivanje mladih: Kako spriječiti porast  problema u ponašanju? Tema tribine su društveno angažirani mladi koji pridonose društvenom uključivanju svojih vršnjaka koji su u riziku  od socijalne isključenosti.

Uz podršku Ambidekster kluba osmislili su različite inovativne aktivnosti u svojim školama i lokalnim zajednicama. Svoje ideje će predstaviti na tribini razmjene iskustva i konferenciji za medije.

... Read more ...

Poziv volonterima – studentima psihoterapijskih škola

Objavljeno: 13.10.2016.

Poštovani studenti psihoterapijskih škola!
Ambidekster klub vas poziva na volontiranje u Savjetovalište Ambidekster kluba „SPIRIT“ namijenjeno mladima i obiteljima koji su u potrebi za psihosocijalnom podrškom i pomoći.

Savjetovalište je otvoreno prema zajednici, a stručna pomoć i podrška pruža se se u prijateljskom ozračju, s mnogo pažnje, kako za potrebe „susjeda“, tako i za stanovnike sa širega područja grada Zagreba.

... Read more ...

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja 10.10.-16.10.2016.

Objavljeno: 07.10.2016.

U povodu Svjetskog dana mentalnog zdravlja, 10. listopada, Ambidekster klub, sudjeluje u kampanji Kad te boli, moraš reći vol. 2, koja potiče progovaranje o mentalnom zdravlju mladih.

Kampanju je pokrenula Inicijativa BoliMe, uz potporu Biovege, u suradnji s udrugama Ambidekster klub, CroMSIC, Igra, Hrabri telefon i Udruženje Djeca prva, a djelovat će na nekoliko platformi kao što su: javna interaktivna instalacija na zagrebačkom Cvjetnom trgu, edukativni video, interaktivne radionice, okrugli stolovi i Facebook aplikacija, a cilj joj je osvijestiti mlade, ali i ostale dobne skupine, o važnosti održavanja mentalne higijene i pravovremenom komuniciranju o narušenom mentalnom zdravlju.

... Read more ...

IZDVOJENO

Poziv mladima na uključivanje u aktivnosti Kluba za zapošljavanje „Korak dalje“!

Objavljeno: 07.01.2017.

Poziv mladima na uključivanje u aktivnosti Kluba za zapošljavanje „Korak dalje“!

Obavijest edukantima psihoterapijskih škola o završetku prijava za volontiranje!

Objavljeno: 07.01.2017.

Obavijest edukantima psihoterapijskih škola o završetku prijava za volontiranje!

SOLO ILI SOLIDARNO? IZABERI PUT!

Objavljeno: 16.12.2016.

SOLO ILI SOLIDARNO? IZABERI PUT!

Priručnik "Zajedno možemo više -pojedinac u fokusu"

Objavljeno: 15.04.2016.

Priručnik "Zajedno možemo više -pojedinac u fokusu"

“KLIKNI ZA SIGURNOST” - ONLINE SAVJETOVALIŠTE AMBIDEKSTER KLUBA

Objavljeno: 06.01.2017.

“KLIKNI ZA SIGURNOST” - ONLINE SAVJETOVALIŠTE AMBIDEKSTER KLUBA

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.

UPOZNAJ AMBIDEKSTER KLUB

Ambidekster klub - Savjetodavni i edukativni centar za djecu mlade i obitelj

Objavljeno: 11.01.2017.

Čime se bavimo i što nudimo

Ambidekster klub je nevladina i neprofitna udruga koja svojim djelovanjem kroz inovativne  programe i projekte te stručne intervencije temeljenje na principima sudjelovanja samih korisnika kao i dionika iz društvene zajednice želi doprinijeti kvalitetnijem životu mladih osoba u hrvatskom društvu.

Programi i projekti provode se na nacionalnoj razini uz uključivanje dionika iz Hrvatske i Europske unije s fokusom djelovanja u istočnom dijelu grada Zagreba – u lokalnim zajednicama Dubravi i Sesvetama.

MISIJA Ambidekster kluba je pridonositi zaštiti ljudskih prava, socijalnom uključivanju i podizanju kvalitete života pojedinaca i skupina, posebice skupina djece i mladih izloženih riziku od socijalnog isključivanja kao što su djeca i mladi s problemima u ponašanju te drugih skupina  djece i mladih s manje mogućnosti koji nailaze na prepreke u socijalnom uključivanju.

... Read more ...

“KLIKNI ZA SIGURNOST” - ONLINE SAVJETOVALIŠTE AMBIDEKSTER KLUBA

Objavljeno: 06.01.2017.

On-line savjetovalište djeluje u sklopu nacionalne kampanje „Ne govoru mržnje na internetu“ (više na www.dislajkammržnju.hr) koju provodi Ministarstvo socijalne politike i mladih.

On-line savjetovalište „Klikni za sigurnost“ namjenjeno je djeci, mladima, roditeljima i svima vama koji se želite informirati i savjetovati, saznati stručne i provjerene informacije vezane uz nasilje preko interneta ili druge oblike nasilja. Stručne, educirane  osobe pomoći će vam u situacijama kada ste u dilemi, niste sigurni kako postupiti i kome se nadalje obratiti.

... Read more ...

SPIRIT - Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj

Objavljeno: 06.01.2017.

Program savjetovališta zasnovan  na  postmodernoj paradigmi i  multisistemskom pristupu ogleda se u sljedećim učincima:
Korisnici su vrlo zadovoljni tijekom i kvalitetom rada, te pristupačnošću "savjetovališta u susjedstvu", stoga je savjetovalište je popularno i nestigmatizirajuće, pojedinci i obitelji samoinicijativno obraćaju za pomoć.

... Read more ...

KIM – kultura izgradnje mira i promicanja nenasilnog ponašanja među djecom i mladima

Objavljeno: 06.01.2017.

Projekt „KIM“ usmjeren je na prevenciju i suzbijanje nasilja među djecom i mladima putem aktivnosti temeljenih na principima međuvršnjačke pomoći te umrežavanja ključnih dionika u lokalnoj zajednici. Kroz projektne aktivnosti se potiče aktivno građanstvo mladih te njihovo sudjelovanje u promjenama unutar lokalne zajednice kako bi se pridonijelo podizanju svijesti javnosti o rastućem problemu nasilja među djecom i mladima kao i poticaju da djeca i mladi aktivno participiraju i zalažu se za poštivanje ljudskih prava i uvažavanje različitosti.

... Read more ...

Info punkt „InFORMIRAJ se“ – o klubu za zapošljavanje mladih

Objavljeno: 16.01.2015.

Što je info punkt „InFORMIRAJ se“

U ovom info punktu možeš saznati informacije o Klubu za zapošljavanje „Korak dalje“ te informacije vezane uz zapošljavanje mladih: koja su tvoja prava kao mlade osobe u području zapošljavanja u Hrvatskoj, koje su tvoje mogućnosti, gdje tražiti posao, kako ga tražiti, kako napisati životopis i zamolbu te kako se predstaviti na razgovoru za posao. Tekstove pišu mladi koji dolaze u klub za zapošljavanje.

... Read more ...

Projekt „Zajedno možemo više – pojedinac u fokusu“

Objavljeno: 13.12.2013.

Europska unija "Ulaganje u budućnost"

Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga

Projekt „Zajedno možemo više – pojedinac u fokusu“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH www.strukturnifondovi.hr

Projekt „Zajedno možemo više – pojedinac u fokusu“ usmjeren je na jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga kao i na osnaživanje stručnih kompetencija djelatnika iz sustava socijalne skrbi u tri lokalne zajednice: u Zagrebu, Karlovcu i Gospiću.

Suradnjom i umrežavanjem dionika u lokalnim zajednicama, djeci i mladima, te obiteljima u riziku i krizama postat će dostupne socijalne usluge  integrirane  psihosocijalne podrške.

... Read more ...

Financijska podrška

Objavljeno: 14.02.2012.

Institucionalna podrška

„Ambidekster klub je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.“
www.zaklada.civilnodrustvo.hr

... Read more ...