DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Međunarodni dan mladih 12.8.2021.

Objavljeno: 12.08.2021.

Međunarodni dan mladih 12.8.2021.

Objava video materijala Ambidekster kluba s porukama mladih

Za mlade sada i ovdje!

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. kolovoza, stoga danas svim mladim osobama između 15. i 30. godine života čestitamo njihov dan!

Odluku o obilježavanju Međunarodnog dana mladih donijela je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1999. godine te se od 2000. godine taj dan kontinuirano obilježava i to svake godine s drugom temom kako bi se ukazalo na probleme i potrebe mladih, a tema 2021. godine je vezana uz inovacije i transformaciju sustava prema održivom razvoju i održivoj proizvodnji hrane.

Ambidekster klub je organizacija koja programski djeluje za djecu i mlade, stoga s mladima slavimo njihov dan i slušamo njihov glas, probleme i prijedloge. Često se može čuti da se o mladima govori kao o budućnosti, a mladi žive sada i ovdje te žele da se njihov glas čuje te žele doprinositi društvu u kojem žive. Tijekom svibnja i lipnja razgovarali smo s mladima te smo njihove poruke uklopili u video kojim želimo obilježiti današnji i koji vas pozivamo da pogledate.

Kao organizacija članica Mreže mladih Hrvatske Ambidekster klub doprinosi upozoravanju na probleme s kojima se mladi susreću među kojima su neki značajni: povećana nezaposlenost, nesigurna stambena situacija, otežana dostupnost kvalitetnih obrazovnih programa i nedostatno uključivanje mladih u procese donošenja odluka, a situaciju dodatno pogoršava aktualna pandemija i otežano održavanje kontakata i aktivnosti podrške. Stoga je Mreža mladih Hrvatske uputila prijedloge i zahtjeve Vladi Republike Hrvatske u pet važnih područja: zapošljavanju, stanovanju, obrazovanju, participaciji mladih te općenito u politikama za mlade upozorivši da mladi ne smiju biti "posljednja rupa na svirali" kad se donose političke odluke.

Video Za mlade sada i ovdje! https://www.youtube.com/watch?v=pFzNbkbwhDc
Video Mladi su sadašnjost (kratka verzija) https://www.youtube.com/watch?v=mwWpuX8sOdI
MMH https://www.mmh.hr/vijesti/mladi-i-dalje-posljednja-rupa-na-svirali-priopcenje-mmh-povodom-dana-mladih-12-8-2021
Zahtjevi https://www.mmh.hr/uploads/document/doc/13/Dopis_VladaRH_Dan_mladih.pdf

International YOUTH DAY

AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.