DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Konfrenecija “Setting sail from the safe port”

Objavljeno: 13.11.2017.

Konfrenecija “Setting sail from the safe port”- nove spoznaje i trendovi u području deinstitucionalizacije, osnaživanja obitelji i podršci udomiteljskim obiteljima.

Od 01.11. - 04.11.2017. na Malti je održana konferencija “Setting sail from the safe port” u organizaciji Međunarodne organizacije za udomiteljstvo (IFCO). Sadržaj panel predavanja i radionica konferencije ponudio je nove spoznaje i trendove u području deinstitucionalizacije, osnaživanja obitelji te naročito podršci udomiteljskim obiteljima. Posebno su se istaknula predavanja i radionice o novinama u produčju praćenja rezultata i uspješnosti pojedinih projekta, oblika rada te njihovog unapređenja. Tako je predstavljen “Tacking tools” alat za praćenje primjene UN-ovih Smjernica za alternativnu skrb na državnoj razini, “Childonomics” - metodlogija za mjerenje rezulata projekata s posebnim naglaskom na aspekte koje djeca i mladi rangiraju kao vrijedne te novi digitalni alat za mlade koji izlaze iz skrbi u području izrade i praćenja inidividualnih planova. Znanja stečena u području rada s mladima s traumama te načinama prepozanvanja i tehnikama rada sa sekundarnim traumama primjenjiva su u radu s korisnicima u Ambideksterovim projektima Klikni za sigurnost i Sunačana strana ulice.

Uz konferenciju u navedenom razdoblju održan je niz sastanaka u sklopu paneuropske kampanje Opening doors čiji je primarni cilj deinstitucionalizacija kroz osnaživanje obitelji. Sastanci su fokusirani na razvoj strategije zagovaranja na EU razini za ulazak deinstitucionalizacije u plan EU financiranja za 2020-2030. Iduće godine jedan od sastanaka Opening doors kampanje bit će održan u Hrvatskoj u sklopu Eurochildove konferencije od 29.10.-1.11.2018. u Opatiji.

AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

POZIV VOLONTERIMA NA UKLJUČIVANJE U AKTIVNOSTI PROJEKTA „KLIKNI ZA SIGURNOST“

Objavljeno: 09.11.2017.

POZIV VOLONTERIMA NA UKLJUČIVANJE U AKTIVNOSTI PROJEKTA „KLIKNI ZA SIGURNOST“

Priručnik "Zajedno možemo više -pojedinac u fokusu"

Objavljeno: 15.04.2016.

Priručnik "Zajedno možemo više -pojedinac u fokusu"

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.