DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Doprinos volontera – polaznika psihoterapijskih škola u Savjetovalištu „SPIRIT“ – prvi evaluacijski sastanak 2017.

Objavljeno: 03.03.2017.

Pet volontera  - polaznika gestalt i realitetne psihoterapijske škole, angažiranih u savjetovalištu Ambidekster klub „SPIRIT“  tijekom prva četiri mjeseca volontiranja dalo je velik doprinos u pružanju cjelovite psihosocijalne usluge korisnicima savjetovališta - djeci, mladima i obiteljima.

U naše savjetovalište javljaju se korisnici s različitim potrebama i problemima, jednom djelu naših korisnika – roditeljima i mladima  je osim savjetovanja i različitih edukativnih programa koje provodimo potrebna i pomoć psihoterapeuta. Stoga je doprinos studenata psihoterapijskih škola  bio od velike pomoći,  na taj način bi obitelji uspjele dobiti cjelovitu uslugu na jednom mjestu.

Djeca, mladi i odrasli su koristeći ovu iznimno kvalitetetnu uslugu naučili kako prevladati svoje životne krize, kako rješavati  osobne probleme i unaprijediti svoju životnu situaciju , naučili su kako se nositi sa teškim emocijama i zahtjevnim siutacijama, prevladali su različite  simptome koji im remete kvalitetu života  i učinili još mnogo toga za sebe i ljude kojih ih okružuju.

Volontiranje je organizirano  na način da su se volonteri  upoznali sa  sustavom podrške u Udruzi,  dogovorili se oko izbora korisnika za svoj terapijski rad te sudjelovali u konzultacijama i na sastancima kako bi se kvalitetno organizirao rad. Na taj način je također omogućena razmjena znanja i iskustva iz različitih psihoterapijskih pravaca i škola te zajednička izgradnja strategije učinkovitih pristupa  sa specifičnim  korisnicima, dobrovoljnim i nedobrovoljnim, djecom mladima i odraslima.

Volonteri – polaznici psihoterapijskih škola, tijekom četiri mjeseca provodili  psihoterapiju sa 11 korisnika, u ukupnom trajanju od 41 sat. Ukoliko ovaj rad preračunamo u kune dobili smo vrijednost od 10.250,00 kuna. Toliko su novaca naši volonteri uštedjeli obiteljima  koje ne mogu sebi priuštiti ovakvu uslugu iz sredstava kojima raspolažu.

Zahvaljujemo našim vrijednim voloterima:

Zlatku Stanec
Matei Babić
Marijani Pasarić
Nikolini Udiljak
Vesni Perin

te psihoterapijskim školama koje podržavaju ovaj oblik suradnje!

AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

POZIV VOLONTERIMA NA UKLJUČIVANJE U AKTIVNOSTI PROJEKTA „KLIKNI ZA SIGURNOST“

Objavljeno: 09.11.2017.

POZIV VOLONTERIMA NA UKLJUČIVANJE U AKTIVNOSTI PROJEKTA „KLIKNI ZA SIGURNOST“

Priručnik "Zajedno možemo više -pojedinac u fokusu"

Objavljeno: 15.04.2016.

Priručnik "Zajedno možemo više -pojedinac u fokusu"

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.