DONIRAJTE

Ambidekster klubAMBIDEKSTER KLUB Savjetodavni i edukativni centar za djecu, mlade i obitelj

Dan ružičastih majica 2018.

Objavljeno: 23.02.2018.

Ambidekster Klub organizira Dan ružičastih majica u sklopu obilježavanja NACIONALNOG DANA BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA.


Događaj će biti održan 28.02.2018.
u školskoj dvorani, Gjure Prejca 2 u Zagrebu.

#NasiljePrestajeOvdje #danruzicastihmajica

Dan ružičastih majica je program prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u veljači. Ovim programom podiže se svijest o problemu vršnjačkog nasilja među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece.


U suradnji s 4 srednje škole; XII. gimnazijom, Prehrambenom, Veterinarskom i Poljoprivrednom školom sudjelujemo u realizaciji jednosatnog programa. Program će se odvijati od 13 - 14 sati u školskoj dvorani, a u događaju će sudjelovati oko 1500 učenika.

Program je slijedećeg sadržaja:

- glazbeni broj u izvedbi učenika XII. gimnazije,
- kratak film o vršnjačkom nasilju u trajanju od 15 min koji su snimili učenici volonterskog kluba Veterinarske škole - prezentacija o Luki Ritzu i predstavljaju stvarne priče mladih osoba koje su doživjele vršnjačko nasilje (20 min) u izvedbi učenika volonterskog kluba XII. gimnazije
- isječci iz predstave koja je gostovala na Lidranu (15 min), koju su pripremili učenici volonterskog kluba Prehrambeno-tehnološke škole
- plakati i poruke o nenasilju i toleranciji koje će se na različite načine dijeliti drugim učenicima.

Učenici uključeni u projekt „Zavrti promjenu“ - projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca financiranog od Europskog socijalnog fonda i sufinanciranog od Ureda za udruge su u sklopu volonterskih klubova za tu prigodu kreirali različite sadržaje na temu nenasilja.

Također, u tjednu obilježavanja Dana ružičastih majica ćemo u sklopu projekta „Klikni za sigurnost“ - projekt prevencije nasilja nad djecom provesti radionice projekta „Budi najjača karika u lancu nenasilja“ financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grada Zagreba i Grada Gospića u osnovnim školama Luka Sesvete i Mate Lovraka, u koje će biti uključeno oko 120 učenika.

Ambidekster klub sa svojim dugogodišnjim suradnicima kroz navedene aktivnosti želi glasno reći kako nijedan oblik nasilja nije prihvatljiv te ukazati na posljedice koje nasilje ostavlja na pojedinca i zajednicu.

Na kraju ove manifestacije bit će organizirano zajedničko puštanje ružičastih balona s porukama o nenasilju.

#NasiljePrestajeOvdje #danruzicastihmajica

AMBIDEKSTER KLUB NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

IZDVOJENO

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

„P(r)OVJERLJIVO“ – savjetovalište za povjerljiva pitanja i provjerene odgovore

POZIV VOLONTERIMA NA UKLJUČIVANJE U AKTIVNOSTI PROJEKTA „KLIKNI ZA SIGURNOST“

Objavljeno: 09.11.2017.

POZIV VOLONTERIMA NA UKLJUČIVANJE U AKTIVNOSTI PROJEKTA „KLIKNI ZA SIGURNOST“

Priručnik "Zajedno možemo više -pojedinac u fokusu"

Objavljeno: 15.04.2016.

Priručnik "Zajedno možemo više -pojedinac u fokusu"

Pogledajte video spot za rap pjesmu "STOP nasilju

Objavljeno: 15.01.2015.